logo Van Haarlem

Uitvaartverzekeringen

Het treffen van een goede regeling voor uw uitvaart en de periode daarna is een hele zorg minder. Voor uzelf, maar meer nog voor uw familie en vrienden die achterblijven. Met een uitvaartverzekering voorkomt u dat ze voor de kosten opdraaien en van alles moeten regelen terwijl hun hoofd daar helemaal niet naar staat. Het is mogelijk de verzekering in natura of in geld te verzekering. In natura wordt vooraf overeengekomen welk pakket u kiest zoals 2 rouwauto’s, 50 rouwbrieven, grafrechten etc.

Aangezien nooit vooraf bekend is wat nodig is, u waardig te cremeren of begraven, adviseert Van Haarlem u een verzekering af te sluiten die geld uitkeert. Hierdoor zijn uw nabestaanden vrij in de keuze van begrafenisondernemer, begraafplaats en de hele verder afwikkeling. Als het verzekerde bedrag niet volledig wordt gebruikt, wordt dit in tegenstelling tot de naturaverzekering, uitgekeerd aan de nabestaanden. Mocht u de verzekering toch graag in natura willen afsluiten, dan hebben wij hier uiteraard mogelijkheden voor.

Twijfelt u, pak de telefoon en bel ons. Wij maken het graag voor u in orde.

Naturaverzekering

Af te sluiten voor enkele euro’s per maand. Hoe jonger de verzekerde, des te lager de premie. Het basispakket bestaat uit in elk geval de kist, de verzorging en de opbaring van de overledene. Overige diensten in het basispakket verschillen per verzekeraar. Voor extra diensten kunt u zich bijverzekeren. Evenals voor persoonlijke wensen die niet in het basispakket zitten.

Ook is het bij sommige verzekeraars mogelijk het ene onderdeel uit het basispakket in te ruilen voor het andere. Diensten of de hoogte van de uitkering kunnen vaak in de loop der tijd nog worden aangepast; ook kan de verzekering worden stopgezet.

Kapitaalverzekering

Geld komt beschikbaar na het overlijden van de verzekerde en mag alleen voor de uitvaart worden gebruikt. Wensen en diensten kunnen rond of na het tijdstip van overlijden worden ingevuld, en helemaal ‘up to date’ zijn. Er zit een aantrekkelijk fiscaal aspect aan een kapitaalverzekering. In box III (rendementsheffing op eigen vermogen) geldt een extra vrijstelling voor het verzekerde kapitaal, die elk jaar wordt geïndexeerd.

Kapitaal- en naturaverzekering

Deze verzekering keert na overlijden uit in zowel geld als diensten van de verzekeraar. Dus geen zware taak voor de nabestaanden om alles te regelen en geld om de uitvaart zó uit te voeren als overledene en/of nabestaanden het graag wil(len).

Indexering van de verzekering

De kosten van het levensonderhoud stijgen vrijwel elk jaar en daarmee ook de kosten van een uitvaart. Daarom is het belangrijk dat een verzekerd bedrag regelmatig wordt aangepast aan de prijs van een gemiddelde uitvaart. Dat geldt niet voor een naturaverzekering, omdat u daarbij een pakket aan diensten heeft ingekocht. Dat pakket wordt gewoon geleverd. Wel past een aantal verzekeraars tussentijds de premie aan (indexering), om deze diensten in de toekomst te kunnen blijven leveren.

Als u een kapitaalverzekering heeft afgesloten, kan het uit te keren bedrag te laag blijken te zijn. Daarom is het mogelijk om tussentijds de verzekering aan te passen, waardoor - vanzelfsprekend - ook de premie stijgt.

Wij zijn gespecialiseerd in…

Een heleboel. Voor de particulier kunt u bij ons terecht voor advies over sparen, beleggen, hypotheken, pensioenen, schade-, levens- en uitvaartverzekeringen. De zakelijke klant helpen wij met advies voor schade- en OAV verzekeringen en zorg & inkomen. Inhoudelijk meer weten over de verschillende diensten? Vind de gewenste dienst in het schema hieronder.